GMOZERO®

Egyedi öntőszerszám beszerzése

A HIPA 10 millió EURO összegű befektetésre javasolta a GMOZERO HUNGARY Kft által előterjesztett, az IFUA által minősített GMO ZERO projekt megvalósítását, amely GMOZERO, GMO FREE LIFE nemzetközi védjegy alatt – egyedi receptúrák alapján – magyar, nagy hozzáadott értékű GMO mentes alumínium dobozba csomagolt élelmiszereket és a visszagyűjtött alumínium doboz hulladékból alumínium öntvény bútorokat kíván gyártani Vajszlón és értékesíteni belföldön és külföldön elsősorban az Egyesült Királyságban és Németországban.

Kedvezményezett: GMOZERO HUNGARY Termelésszervező és Szolgáltató Export Import Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Egyedi öntőszerszám beszerzése
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-03569
Szerződött támogatás összege: 10 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 65%

Elszámoló bizonylat sorszáma: WRCSA6245353

Bizonylat kiállítójának neve: FreeMan Café Hungary Kft

Projekt befejezési dátuma: 2021.10.28.

A projekt során beszerzésre kerülő Ipari formatervezésű egyedi gyártású, asztalláb öntőforma szerszám biztosítja a cég további piacra jutását, azon területen, ahol erre kifejezett igény mutatkozik. A cég jelentős erőfeszítéseket tesz arra tekintettel, hogy a fém kerti bútorok piacán egyedi és formatervezett időtálló bútorokat gyártson. A bevétel növekedésével a folyamatosan változó igényeket is időben tudjuk teljesíteni, mivel egy-egy egyedi öntőforma szerszám megvásárlása jelentős anyagi kiadásokkal jár.

Az eszközbeszerzés révén a vállalkozás a már meglévő termék-, szolgáltatáskínálatának versenyképessége nő, úgy, hogy egy új komplett termék jön létre. Az Egyesült Királyság területén található szabadidő bútor kiskereskedőkön keresztül naponta 10-15 darab terméket kívánunk értékesíteni. Az angol piacon több fajta alumínium bútor található, azonban olyan egyedi formatervvel rendelkező, és hegesztés nélküli fémbútor jelenleg nincs, mint amelyet cégünk kínál.

Termékeink egyedi formatervvel készülnek, nem téveszthetőek össze más termékekkel, az asztallapokon nincs hegesztési varrat, mert az asztallap egybe van öntve, ezért esztétikusabb, mint más termékek. A GMOZERO HUNGARY Kft Vajszlón egy 1200 m2-es körkörös gazdaság igényeinek megfelelő alumínium hulladék feldolgozó üzemet létesített, ahol a visszagyűjtött saját és más cégek alumínium hulladék dobozaiból lehet öntött alumínium bútor készterméket gyártani úgy, hogy a késztermék gyártás előtt a hulladékot tömörítik, ezek a tömbök kerülnek felhasználásra.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.07.30.